BOLLO Arte en Fruta

  • Den vackra Santa Maria gården i Valldigny dalen strax söder om Valencia är hemvisten för familjeföretaget Bollo International Fruits.
  • Denna dalgång strax söder om Valencia är en av dom bästa platserna för citrusodling.
  • Med sina 2000 anställda är de även en av Europas största producenter av den fina Piel de Sapo melonen.
  • Sortutveckling, läge, noggranna rutiner kombinerat med erfarenhet och en passion för sitt arbete är viktiga egenskaper för att få fram den allra bästa kvaliteten.

 

Clementiner från Bollo

  • Bollo odlar sin citrus på den vackra Santa Maria gården i Valldigny dalen strax söder om Valencia.
  • Sortutveckling, rutiner och erfarenhet är viktigt för att få fram den allra bästa kvalitén.
  • Clementinerna sorteras åtta gånger och den bästa sorten - Privilege - har mer färg, är lättskalad, kärnfri och har en frisk citrusdoft.
  • Apelsinerna sorteras sex gånger och den bästa sorten - Privilege - har mer färg, är lättskalad, kärnfri och har en frisk citrusdoft.

 

Piel De Sapo från Bollo

  • Bollo är en av europas största producenter av Piel De Sapo melon.
  • På den vackra Santa Maria gården i Valldigny dalen strax söder om Valencia har man egen fröbank med sortutveckling för att få fram den finaste smaken i melonen.
  • Melonerna sorteras i olika steg, den bästa kvaliteten kallas "Black Label" och är den som har den allra bästa sötman.

 

Olika nivåer

Melonen (Piel De Sapo)

  • Supreme Quality (näst högsta), den kvalitet vi valt att jobba med. BRIXtal ca. 15, standard 10-11.
  • Black Label (högsta kvalité) BRIXtal 16-17.
  • Ca. 15% av total volym.

 

Clementiner/Apelsiner

  • Fresh Quality (näst högsta), den kvailtet som vi valt att fokusera på. BRIXtal ca. 11-12.
  • Privilege (högsta kvaliteten), bäst som packade produkter. BRIXtal ca. 13-14.
  • Privée - Nytt koncept från Bollo.